Noticias que pertenecen a la categoría 'Països catalans'

El TSJC suspèn l’ultimàtum d’implantar l’espanyol com a llengua vehicular

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès l’ultimàtum de dos mesos donat al Departament d’Ensenyament per a implantar l’espanyol com a llengua vehicular a les escoles mentre no es resolgui el recurs interposat per la Generalitat contra la interlocutòria del TSJC i en defensa del model d’immersió lingüística.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3928542/20110915/tsjc-suspen-lultimatum-dimplantar-lespanyol-llengua-vehicular-mentre-resol-recurs-govern.html

Per la Diada, ens mobilitzem contra les retallades.

L’11 de setembre és una diada de lluita i de reivindicació dels drets nacionals de les catalanes i catalans. I en un any marcat per les retallades en tots els àmbits i procedents de les diverses institucions públiques, us convoquem a sortir al carrer per protestar contra aquestes agressions que les treballadores i treballadors catalans estem patint. (más…)

Crónica de la manifestac​ión contra la MAT

El passat diumenge 4 de setembre, l’assemblea contra la MAT de Girona , va convocar una manifestació a Girona en rebuig i oposició a les torres demolt alta tensió i altres grans infrastructuresque s’estan construint al llarg del territori, com el tren d’alta velocitat (TAV). Entenent que aquestes dues obres faraòniques construïdes en nom del progrés responen a interessos econòmics de grans multinacionals i esdevenen un mecanisme clau en la continuïtat i perpetuació del sistema capitalista.  Per tant es pot dir que la crítica anava més enllà de la localització física de la MAT, i que responia a un sentiment més profund d’anàlisis i replantejament social. De la mateixa manera que es diu no a la MAT i no al TAV, tal com diu el manifest, també es diu no al sistema ni la societat que ho necessita. (más…)

Denunciem la persistent persecució del model lingüístic català

Endavant (OSAN) rebutja frontalment la interlocutòria del Tribunal Suprem espanyol que dóna dos mesos de termini a la Generalitat perquè apliqui les mesures necessàries per tal que el castellà sigui llengua vehicular a l’escola al principat, aplicant així la sentència del desembre del 2010 del Tribunal Suprem (TS). (más…)

Com col·laborar amb l’acampada de resistencias i falcas radiofoniques

Per tirar endavant aquesta acampada precisem de qualsevol col·laboració tant econòmica com d’aliments. Per tal de  coordinarnos  si pots aportar alguna cosa envia un correu a desarrollismeesmort (at) gmail.com. (más…)

Catalunya: La Generalitat deja a miles de personas sin atención médica por cierre de centros de salud

Kaosenlare.net. La medida afecta a 40 centros de salud. Dicen que es por el verano, pero se teme que en muchos casos el cierre pueda ser definitivo. (más…)

Homenatge a Toni Villascusa

El proper 20 de juliol, un any més, Endavant (OSAN) participarem en l’acte unitari de les organitzacions de l’esquerra independentista a l’Horta, en homenatge aToni Villascusa, militant comunista i patriota català, caigut en combat el 20 de juliol de 1984 a Alzira (la Ribera del Xúquer) (más…)

[Girona] Acampada per la resistencia i la defensa del territori

(Cat/Cast) Aquesta es una acampada per la resistència i defensa del territori en la que pretenem trobar-nos amb la gent que no acceptem el capitalisme i tenim ganes de fer front al model de vida imposat pel progrés. (más…)

La ultraderecha española revienta un acto de presentación de un libro sobre el anticatalanismo e insultan a una victima del fascismo.

Sare Antifascista: Los ultras españoles lanzaron sillas y objetos contra los asistentes al acto y profirieron gritos como “no mos fareu catalans”, “Puta Catalunya”, “on estan, on estan, els amics de Guillem” (en referencia a Guillem Agulló, asesinado en 1993 por nazi-fascistas españoles) o “Vicent Flor, saluda al Grup d’Acció”.   Las F.S.E intervino para desalojar a los ultras agresores. (más…)

Las acampadas de Plaça Catalunya vuelven a defender la plaza evitando un nuevo intento de desalojo

La Haine. Creando un cordón humano, se logró aislar la acampada evitando así otro intento de desalojo con la excusa de los distubios creados tras la celebración del título del Barça. (más…)

[Video] El pueblo toma la Plaza de Catalunya

[València] Concentració per TV3. Dimarts 17 de maig. 19h. PLaça Manises.

El pròxim dimarts 17 de maig farà tres mesos que ACPV es va veure obligada a tallar les emissions de TV3 al País Valencià. Des de l’endemà d’aquell 17 de febrer s’han produït més de 70 concentracions i manifestacions arreu dels Països Catalans que culminaren en la gran manifestació del 16 d’abril. (más…)

Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català. (más…)

Ens han absolt el Jona!!! Jona absuelto!!

Kaosenlared.net. Desprès de gairebé 5 anys explicant a tothom que volia escoltar-nos que en Jona era innocent, la jutgessa ens ha donat la raó. Aquest és el millor escenari que podiem imaginar-nos i l’únic que admetia el sentit comú. I és que, de vegades –malauradament poques vegades- la raó s’imposa contra les mentides institucionals i els muntatges policials. Ara només ens queda esperar que la fiscalia, que no va voler retirar cap de les acusacions contra el nostre company, no recorri la sentència. (más…)

[Valencia] 80.000 personas piden la libertad de expresión en Valencia.

Después de las continuas pegas por parte del Ayuntamiento de Valencia las cuales llegaron incluso a ser denunciadas por parte de la ACPV(Acció Cultural del País Valencià), la organización citada consiguió llevar a cabo su manifestación en conmemoración del 25 de Abril, la cual también cabe destacar que fue boicoteada por parte del GAV Y Coalición Valenciana al convocar el mismo día y por el mismo recorrido su manifestación con los lemas “contra el zparo” “contra el catalanisme”"contra la corrupció”. Esto último fue lo que llevó a ACPV a cambiar su recorrido, el cual anunciaron donde empezaba, pero no donde acababa ni el recorrido que siguió. (más…)

[Video] Reportaje del asesinato de Guillem Agulló emitido por el programa Dossiers de Canal9

Hoy hace 18 años del asesintato de Guillem Agulló. ¡Guillem Agulló Ni oblit ni perdó!

[Valencia] Cronica de la celebración del decimo aniversario del Centre Social Terra.

El Centre Social Terra celebró ayer su décimo aniversario pese a los impedimentos que puso la Generalitat hasta última hora. La Gossa Sorda y Obrint Pas fueron los encargados de amenizar la noche. (más…)

The Oppressed en el Antifa Fest BCN en Barcelona el proximo 30 de abril

La banda galesa The Oppressed actuará en Barcelona el proximo Sabado 30 de abril en el Antifa Fest BCN 2011 junto con Opció K95 y Lord Fradera. (más…)

Celebran el mundial quemando senyeres en Barcelona

Barri d’Hostafrancs, Barcelona, al costat de plaça Espanya, aficionats cremant una senyera arrancada d’un balcó! Un d’ells duia una bandera espanyola amb l’àguila franquista

[Seguimiento] Manifestaciones por los derechos del pueblo trabajador vasco y catalán. ¡Los estatutos han muerto!

Kaosenlared.net. La mayor manifestación soberanista de la historia colapsa Barcelona

A pesar que se le van a dar distintas lecturas, la manifestación que ayer colapsó el centro de Barcelona tuvo un marcado tono independentista. La sentencia del Tribunal Constitucional había enojado a la población, y los detalles que se conocieron el viernes sentaron como un ataque en lo más profundo de la supervivencia y cohesión de la nación catalana. Catalanas y catalanes salieron en masa para recordar que son una nación y para afirmar que ellas y ellos deciden. (más…)

« Previous Entries