Nota de premsa pel tancament de veïnes i veïns al CAP de la Guineueta

Les veïnes de Nou Barris després de dos mesos al carrer demanant que no es tanquin les urgències del CAP Guineueta ( Passeig Valldaura amb C/ de la Guineueta ) decideixen un dia abans del tancament definitiu de les urgències, quedar-s’hi tancat per evitar pedre un servei basic i públic com son les urgències.

Volem denunciar, que a dia d’avui el cap d’urgències de la Guineueta, seguint amb el seu …funcionament diari, a un dia de la seva tancada, hi ha una manca de materials, de primera necessitat per a les urgències habituals, entre les quals hi destaquen: adrenalina, primperan, urbason ( corticoide ),nolotil, diclofenaco…

Aquesta manca de materials sanitaris, s’ha traduit en una problemàtica per als doctors, que per exemple han hagut d’atendre un pacient amb un broncoespasme, però no l’han poguda ajudar degut a la manca de mascaretes.

Poc després d’aquest incident han hagut de recorrer al magatzem del Centre d’Atenció Primària per a poder continuar amb l’activitat habitual d’un servei d’urgències.

Tots aquests successos son deguts a què més de 24h abans del tancament del centre, ja s’ha desmantellat la majoria de material sanitari que restava al centre. Deixant així unes instal•lacions no aptes per al correcte funcionament d’unes urgències sanitàries públiques. Mostra d’això, és el magatzem de les urgències, on més de 8 prestatges han quedat buits d’abastaments mèdics.

Les veïnes de Nou Barris, ens volem pronúnciar per denúnciar aquests fets. Estem en contra de les dràstiques mesures que s’estan prenen respecte la sanitat pública catalana, deixant en entredit, la legalitat d’aquests fets.

Convidem a tothom a què avui dia 18 de gener, participeu a la concentració a les 18h al CAP d’urgències de la Guineueta.

No al tancament de les urgències de la Guineueta!

No a les retallades !


Autor de les fotos: Joan Arribas