Èxit rotund de la jornada de Vaga i mobilització per l’educació pública en València

Milers de persones es varen mobilitzar al llarg de tot el dia d’ahir per València en el context de la vaga universitària i per l’educació pública.

Des dels diferents campus de les universitats públiques de València es varen promoure ocupacions d’edificis dels mateixos des del dia anterior a la vaga per tal d’organitzar-la, promoure accions i establir assemblees estudiantils. El rector de la Universitat de València va permetre la tancada als edificis, al campus de Burjassot la facultat de Medicina, a Blasco Ibáñez l’edifici de Rectorat i al campus de Tarongers el hall de la facultat de Dret. A la Universitat Politècnica es va ocupar la Casa de l’Alumne.

Al llarg de la vesprada del 28 de Febrer es varen desenvolupar assemblees d’alumnes que es van allargar amb grups de treball i de coordinació d’accions fins altes hores de la nit. També es van ultimar les coordinacions entre diferents campus per a enllaçar les marxes des de diferents punts d’eixida fins el punt de sortida de la manifestació del dia següent.

La jornada de vaga del dimecres començà amb piquets informatius, bloqueig d’alguns accessos a facultats, performances, penjada de cartells animant a la vaga i informant en les aules de la situació actual de l’educació i del que defenia la vaga. Així mateix el campus de Blasco Ibáñez va tallar la avinguda durant el matí, mentre els campus de Vera i Tarongers tallaren l’avinguda Tarongers.

La manifestació també va acollir milers d’estudiants de Campus de la UPV de Gandia i Alcoi, de graus d’FP i de secundària que es van començar a concentrar des de les 12 enfront la facultat d’Història de Blasco Ibáñez, unint-se així als alumnes del mateix campus. Minuts després es va unir a la marxa la columna provinent de la UPV i el campus de Tarongers. La manifestació va recórrer l’avinguda Blasco Ibáñez fins Vivers i es va dirigir cap al centre pel pont del Real i el carrer de la Pau; amenitzada en un ambient pacífic i festiu per grups de batucades, bandes de música i espectacles en viu d’allò més diversos. Al final de la marxa va haver una lectura d’un manifest en la Plaça de la Verge.

En aquest es subratllaven temes com: les darreres retallades en educació, la precarització del sistema educatiu, la poca representativitat del sector alumnat en les decisions de la universitat, la retirada i reducció de moltes beques, la crítica a l’estratègia universitària 2015, la criminalització i violència impune en les protestes de les darreres setmanes, la immersió de les empreses en la universitat i per manifestar a la societat la preocupació per un servei tant deteriorat davant la indiferència de les institucions

Al llarg de la vesprada varen continuar les protestes pel centre de la ciutat, que van discórrer entre la Delegació del Govern, l’Institut Lluís Vives i la seu del Partit Popular. Alhora al rectorat de la UV, es va formar una segona acampada per a acollir la Assemblea Universitària on debatre el resultat de la vaga i establir futurs nexes entre els alumnes i entre els diferents sectors de l’educació.

Éxito aplastante de la jornada de Huelga y movilización por la educación pública en Valencia

Miles de personas se movilizaron a lo largo de todo el día de ayer por Valencia en el contexto de la huelga universitaria y por la educación pública.

Des de los distintos campus de las universidades públicas de la ciudad se promovieron ocupaciones de edificios de los mismos desde el día anterior a la huelga con tal de organizarla, promover acciones y establecer asambleas estudiantiles. El rector de la Universidad de Valencia permitió el encierro en los edificios, en el campus de Burjassot la facultad de Medicina, en Blasco Ibáñez el edificio de Rectorado y en el campus de Naranjos  el hall de la facultad de Derecho. En la Universitat Politècnica se ocupó la Casa de l’Alumne.

A lo largo de la tarde del 28 de Febrero se desarrollaron asambleas de alumnos que continuaron con grupos de trabajo y coordinación de acciones hasta altas horas de la noche. También se ultimaron las coordinaciones entre diferentes campus para enlazar las marchas desde distintos puntos hasta el punto de salida de la manifestación del día siguiente.

La jornada de huelga del miércoles comenzó con piquetes informativos, bloqueo de algunos accesos a facultades, performances, colgada de carteles animando a la huelga e informando en las aulas de la situación actual de la educación y de lo que defendía la huelga. Asimismo en el campus de Blasco Ibáñez se cortó la avenida durante la mañana, mientras en el campus de Vera y Naranjos cortaron la avenida Tarongers.

La manifestación también acogió a miles de estudiantes de la UPV de los campus de Gandia y Alcoi, de grados de FP y de secundaria que se empezaron a concentrar desde las 12 delante de la facultad de Historia de Blasco Ibáñez, uniéndose así a los alumnos del mismo campus. Minutos después se unió a la marcha la columna que venía de la UPV y del campus de Tarongers. La manifestación recorrió la avenida Blasco Ibáñez hasta Viveros y se dirigió hacia el centro por el puente del Real y la calle de la Paz; amenizada en un ambiente festivo y pacífico por grupos de batucadas, bandas de música y espectáculos en vivo muy variados. Al final de la marcha hubo una lectura del manifiesto en la plaza de la Virgen.

En este se hacía hincapié en temas como: los últimos recortes en educación, la precarización del sistema educativo, la poca representatividad del sector alumnado en las decisiones de la universidad, la retirada y la reducción de muchas becas, la crítica a la estrategia universitaria 2015, la criminalización y violencia impune en las protestas de las últimas semanas, la inmersión de las empresas en las universidades y el manifiesto a la sociedad de la preocupación por un servicio tan deteriorado ante la indiferencia de las instituciones.

A lo largo de la tarde continuó habiendo protestas por el centro de la ciudad que discurrieron entre la Delegación del Gobierno, el instituto Lluís Vives y la sede del Partido Popular. Al mismo tiempo en el rectorado de la UV, se formó una segunda acampada para acoger la Asamblea Interuniversitaria donde debatir el resultado de la huelga y establecer futuros nexos entre los alumnos y  entre los diferentes sectores de la educación.

http://www.acampadavalencia.net/2012/03/01/exit-rotund-de-la-jornada-de-vaga-i-mobilitzacio-per-leducacio-publica-en-valencia/

Estimació d’assistència/estimación de la asistencia:

 

« Gigatron y Lendakaris Muertos cierran el cartel del Festival Mundo Idiota 2012

El gobierno anunciará hoy el nuevo ajustazo dictado por la Europa del capital »