[Crònica i video] Barcelona: Massiva manifestació de treballadors públics contra les retallades (cat / cast)

30.000 treballadors i treballadores públiques de Catalunya, segons els sindicats convocants, s’han manifestat per Barcelona en defensa dels serveis públics i contra les retallades.

Barcelona: Massiva manifestació de treballadors públics contra les retallades

30.000 treballadors i treballadores públiques de Catalunya, segons els sindicats convocants, s’han manifestat per Barcelona en defensa dels serveis públics i contra les retallades.

Sota el lema “No a les retallades, salvem els serveis públics”, la marxa ha partit de Plaça S. Jaume i s’ha dirigit al Parlament de Catalunya, on s’estaven debatent uns pressupostos de la Generalitat que plantegen acomiadaments i retallades de plantilles, salarials i de drets als treballadors públics de Catalunya, així com el manteniment de la política de retallades de serveis públics com la sanitat i l’ensenyament,  el seu desmantellament i privatització. La manifestació ha comptat amb la presència de treballadors i treballadors de diversos sectors i empreses públiques: professors, sanitaris, bombers… i també els mossos d’esquadra, forces repressives que també estan afectades pels retalls, una part dels quals, armats fins a les dents, estaven apostats davant el Parlament.

A la manifestació cal destacar la presència també d’una columna de treballadors i treballadores del Metro i autobusos de TMB, que en un comunicat conjunt lliurat a l’alcalde de Barcelona han denunciat l’augment desmesurat de tarifes i la reducció del servei, l’acomiadament de treballadors i treballadores i les retallades salarials i de drets, i que han anunciat una assemblea conjunta per al proper 26 de gener.

La manifestació ha conclòs amb una concentració davant al Parlament on s’ha denunciat a Mas i s’ha exigit la seva dimissió.

A primera hora de la tarda els bombers ja havien fet una protesta on escenificaven el matrimoni entre Mas i Rajoy (vestits de casament i amb arròs inclòs) i han llançat davant la porta del Departament d’Interior d’escuma contra incendis i sorollosos petards.

El proper 28 de gener,amb inici a les 17’30 hores a la Plaça Catalunya, està convocada una manifestació unitària amb el lema “No a la dictadura financera,  aturem les retallades”.


Barcelona: Masiva manifestación de trabajadores públicos contra los recortes

30.000 trabajadores y trabajadoras públicas de Cataluña, según los sindicatos convocantes, se han manifestado por Barcelona en defensa de los servicios públicos y contra los recortes.

Bajo el lema “No a los recortes, salvemos los servicios públicos”, la marcha ha partido de Plaza S. Jaume y se ha dirigido al Parlamento de Cataluña, donde se estaban debatiendo unos presupuestos de la Generalitat que plantean despidos y recortes de plantillas, salariales y de derechos a los trabajadores públicos de Cataluña, así como el mantenimiento de la política de recortes de servicios públicos como la sanidad y la enseñanza, su desmantelamiento y privatización.

La manifestación ha contado con la presencia de trabajadores y trabajadores de varios sectores y empresas públicas: profesores, sanitarios, bomberos… y también los mozos de escuadra, fuerzas represivas que también están afectadas por los recortes, una parte de los cuales, armados hasta los dientes, estaban apostados ante el Parlamento.

En la manifestación hay que destacar la presencia también de una columna de trabajadores y trabajadoras del Metro y autobuses de TMB, que en un comunicado conjunto entregado al alcalde de Barcelona han denunciado el aumento desmesurado de tarifas y la reducción del servicio, el despido de trabajadores y trabajadoras y los recortes salariales y de derechos, y que han anunciado una asamblea conjunta para el próximo 26 de enero.

La manifestación ha concluido con una concentración ante en el Parlamento donde se ha denunciado a Mas y se ha exigido su dimisión.

A primera hora de la tarde los bomberos ya habían hecho una protesta  en que han escenificado el matrimonio entre Mas y Rajoy (ambos vestidos de boda y con arroz incluido) y han lanzado ante la puerta del Departamento de Interior espuma contra incendios y ruidosos petardos.

El próximo 28 de enero, con inicio a las 17’30 horas a la Plaza Cataluña, está convocada una manifestación unitaria con el lema “No a la dictadura financiera, paremos los recortes”.