Una filtració saboteja l’obsolescència programada de les impresores HP

La plantilla de la seu que Hewlett Packard (HP) té a Sant Cugat del Vallès fa mesos que es mobilitza contra els acomiadaments i la política de grans beneficis cap els directius de l’empresa. Ahir, els i les empleades –i altres ciutadanes del municipi vallesà– es van manifestar en el marc de la visita que Artur Mas va fer al teatre-auditori per participar al fòrum ‘Tribuna Sant Cugat’. Una pancarta on s’hi llegia “Mas no ets benvingut, ni tu ni les teves retallades’ va donar la benvinguda al president de la Generalitat. L’acte institucional va aplegar desenes d’empresaris de la comarca, inclosos els actuals directius d’HP. Les mobilitzacions es van iniciar ara fa tres mesos, quan es van materialitzar els primers acomiadaments –que a dia d’avui ja sumen la xifra de 26–, amb la convocatòria de dues vagues en el marc de l’Estat espanyol. Mentrestant, i en una clara mostra de greuge comparatiu, s’han produït milionàries indemnitzacions als antics directius de l’empresa: Leo Apotheker va ser acomiadat a finals de 2011 –amb un any d’antiguitat a la direcció– i va ser retribuït amb 10 milions de dòlars i 156.000 accions. Mark Hurd, el seu predecessor, es va endur 12 milions d’euros en metàl·lic i 16 milions en accions de la companyia, després d’haver dimitit arrel de fer-se públic un escàndol sexual, tal i com ha denunciat Ignasi Bea, regidor de la CUP al municipi. La CGT també va mostrar en un comunicat, difós després de la protesta contra Mas, “la seva repulsa a les reformes antisocials del govern, les conseqüències de patiment popular que causen les retallades i que l’única mesura presa amb els que més tenen ha estat eliminar l’impost de successions”.

Filtració d’un document per allargar la vida de les impresores En el marc d’aquestes protestes ahir es va filtrar un document i un bloc que detallen com evitar la curta vida de les impresores HP, el que en argot del món industrial es coneix com a obsolescència programada. Sense poder confirmar que la filtració provingui dels treballadors de l’empresa, la coincidència amb les mobilitzacions no ha estat massa benvinguda per la direcció d’HP, que durant anys ha implementat un conjunt de mètodes de producció que fan que els electrodomèstics s’espatllin pocs anys després d’haver estat adquirits, incrementant així el consum de nous models d’impresora.

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/una-filtracio-saboteja-lobsolescencia-programada-les-impresores-hewlett-packard

« [Madrid] Crónica de la manifestación del 7F por lo público

Deskato: Iceberg, nuevo videoclip oficial. »