Segon dia de judici contra els activistes defensors del territori

0

Avui dimecres dia 28 de febrer 2018, ha estat el torn dels policies, teòricament ferits durant l’actuació, i dels seus testimonis.

Els testimonis han assegurat que en un principi, la seva actuació havia de ser de protecció dels treballadors de la empresa subcontractada per REE, però va acabar transformant-se en un operatiu de rescat.

Han afirmat, repetidament i com si fos una gravació, que l’actitud dels manifestants impedia tant la feina dels treballadors com les tasques de rescat.

Per altra banda s’ha omplert la sala d’incongruències sobre el numero de identificació, sobre la coincidència entre les suposades agressions i les lesions derivades, i de la fiabilitat de la manera d’identificar els acusats, en converses informals amb tercers, que asseguraven que tal persona era un o un altre, fins al punt de justificar que “conec a la Núria perquè sóc policia”.

La causa de les càrregues encara no s’ha sabut identificar, ja que uns diuen que hi havia llançament d’objectes, altres que es volia sobrepassar la línia policial i altres que era pel fet que es retiraven les tanques de protecció. Les pedres aportades com a prova no han pogut ser reconegudes en cap “roda de reconeixement de pedres”. Però algun d’ells ha reconegut que els moments de mes “hostilitat” coincidien amb l’entrada de maquinaria a la zona i el funcionament d’aquestes.

El fiscal ha repetit un i altre cop les mateixes preguntes, previsiblement destinades a reafirmar la línia de defensa-acusació dels Mossos, i l’advocat de REE ha tingut un paper molt secundari.

S’ha posat en entredit contínuament el fet de que s’actués sense cap resolució judicial ni administrativa i amb la falta de documents que acreditessin que aquells terrenys ja estaven expropiats durant l’acció.

En la part final del judici, un treballador ha negat que hi hagués hagut amenaces directes, les testimonis dels serveis d’emergències mèdiques han dubtat de si hi havia algú amb el braç trencat tot i que sí que han declarat que els hi ho van comunicar, i finalment ha testimoniat el cap de l’operatiu dels bombers. Aquest últim ha assenyalat que els manifestants tenien la intenció d’impedir les tasques de rescat, que els llançaven objectes, i que sí que van mediar a amb ell pel que fa l’actuació de rescat.

L’últim torn ha sigut per Lluis Pinós, delegat de REE, que ha començat a justificar documents de partides i despeses en un interminable relat de comptabilitat. En l’interrogatori dels advocats defensors, però ha estat clarament exposat que totes les despeses de REE per la construcció de la MAT eren cobertes per una contrapartida del govern Espanyol, amb un càlcul teòric molt superior al cost real, fet que prova que la reclamació dels 20.000 euros es voler cobrar quelcom que ja ha estat cobrat amb escreix.

El judici continua demà, agraïm molt el suport que estem rebent, i ens agradaria seguir rebent-lo, pot ser que s’allargui però seguim amb força, col·lectiva i solidaria, la lluita continua!

No hay comentarios

Dejar respuesta

*