Convocada huelga general unitaria para el 3 de octubre en Catalunya contra la represión y las reformas laborales y por las libertades

0

La CGT, la Intersindical Alternativa (IAC), la Intersindical CSC y COS, a los que se han sumado CNT-AIT, co.bas y En Construcció (sindicato de Telefónica), han  acordado convocar huelga general en todos lo sectores productivos de Cataluña para el 3 de octubre. La convocatoria cuenta con el apoyo del movimiento estudiantil, de numerosos movimientos sociales y de partidos de izquierda como la CUP o Podem.

La entrada en escena de la clase trabajadora con sus propios métodos de lucha es decisiva para enfrentar la escalada represiva del Estado contra el pueblo catalán y para, en ese proceso, defender las reivindicaciones de clase propias.

La convocatoria para el 3 de octubre de una huelga general unitaria en Catalunya por parte del sindicalismo de clase y alternativo, con el apoyo del movimiento estudiantil y de los movimientos sociales más combativos, es por lo tanto una gran noticia, a pesar de no contar, lamentablemente y una vez más, con el apoyo de las direcciones de CCOO y UGT, que bien harían en abrir un proceso democrático interno donde sean los afiliados quienes ejerzan su derecho a decidir sobre una cuestión de esta trascendencia.   

La CGT, Intersindical Alternativa, Intersindical CSC y COS, a los que se han sumado CNT-AIT, co.bas y En Construcció (sindicato de Telefónica), han  acordado convocar huelga general en todos los sectores productivos de Cataluña para el 3 de octubre. La convocatoria cuenta con el apoyo del movimiento estudiantil, de numerosos movimientos sociales y de partidos de izquierda como la CUP o Podem.

Los motivos de la convocatoria son: exigencia de que se ponga fin  a la suspensión de derechos civilesque se están experimentando estas últimas semanas en Cataluña, el rechazo a la presencia de cuerpos policiales y militares en muchos puestos de trabajo y la derogación de las reformas laborales del 2010 y del 2012.

El comité confederal de la CGT, por su parte,  hizo público el apoyo a la convocatoria el martes pasado con la aprobación del 70% de la militancia.

El llamamiento no cuenta hasta ahora con el apoyo de los dos sindicatos mayoritarios en Cataluña, UGT y CCOO, que se han desmarcado de la convocatoria y han impulsado la constitución de la ‘Taula per a la Democracia’,  junto a la ANC, Òmnium y otras entidades y colectivos.


Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya:

La data proposada per a la vaga general és el 3 d’octubre, i es confirmarà avui en una reunió amb altres sindicats i organitzacions socials.

La vaga general es convoca a tots els sectors productius.

Els darrers anys les treballadores i treballadors de Catalunya hem patit una important degradació de les nostres condicions de vida. Hem experimentat una caiguda general dels nostres salaris. Hem vist com les reformes laborals dels anys 2010 i 2012 han provocat un increment de la nostra indefensió vers els empresaris, que s’ha traduït en major precarietat i un empitjorament general de les nostres condicions de treball. En paral·lel, hem assistit a un increment de la repressió, amb vaguistes i militants socials jutjats, la imposició de multes en el marc de la Llei Mordassa, etc. Els darrers dies i setmanes, a més, hem observat com aquesta repressió s’ha estès a molts altres àmbits de la nostra societat, en el que sembla ser un procés general de suspensió de drets civils per part de l’Estat.

Aquestes raons han motivat que el Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, reunit el vespre d’ahir dimarts amb una assistència de pràcticament totes les seves federacions territorials i sectorials, hagi decidit convocar vaga general pel proper 3 d’octubre. Els motius que planteja aquesta convocatòria són, concretament, tres:

1) Aturar la suspensió general de drets civils experimentada aquests darrers dies (amb registres, tancament de pàgines web, violació de la correspondència, prohibició d’actes col·lectius, etc), uns drets que les darreres reformes del codi penal i la “llei mordassa” ja havien deixat molt malmesos. Aquesta retallada de drets erosiona la capacitat de defensa de la classe treballadora en tots els àmbits i, específicament, en el laboral.

2) Rebutjar la presència de cossos policials i militars en molts llocs de treball, com hem estat patint, a impremtes, escoles, empreses de missatgeria, etc., les darreres setmanes.

3) Derogar les reformes laborals dels anys 2010 i 2012.

Aquesta vaga general s’insereix, també, en la crida general efectuada per la nostra organització i d’altres moviments i col·lectius socials a tota la població per a la defensa de les llibertats públiques. En aquest sentit, pretén estimular i emparar una àmplia mobilització social.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya


27 de setembre de 2017

No hay comentarios

Dejar respuesta

*